;
Bestuur
1 Opstellen en verspreiden van het Groene Handvest onder vestigingen
2 Een strategisch MVO-plan opstellen en verspreiden dat verschillende aspecten omvat (milieu, sociaal en maatschappelijk)
3 Op elke locatie een CSR-coördinator aanstellen
4 Vergaderingen organiseren tussen de MVO-functionaris en het management om de MVO-acties van de instelling te monitoren
Opleiden en bewustmaken van personeel
5 Opleiden van de CSR-functionaris over CSR-onderwerpen, waaronder het milieu
6 Opleiding en bewustmaking van het personeel van de organisatie op het gebied van MVO en milieukwesties
7 Jaarlijkse uitwisseling van MVO-maatregelen tussen het management en de organisaties en bevordering van de uitwisseling van ideeën
8 Bewustmaking van het personeel over het verwelkomen van klanten met een handicap.
Informeren en bewustmaken van klanten
9 Klanten bewustmaken van de noodzaak om water- en energieverbruik te verminderen en afval te beheren
10 Duurzame mobiliteit promoten bij klanten
11 Klanten duidelijke informatie geven over de toegankelijkheid van vestigingen
Energie- en waterbeheer
12 Regelmatige controle van ons energie- en waterverbruik uitvoeren om verbeterpunten te signaleren
13 Minstens één meter per waterinlaat in bedrijven hebben
14 Ten minste één maatregel implementeren om het energieverbruik te verminderen
15 Een procedure implementeren om het energieverbruik in lege accommodatie en vergaderzalen te beperken
16 Ten minste één maatregel implementeren om het waterverbruik te verminderen
17 Een tweede maatregel implementeren om het waterverbruik te verminderen
18 Klanten die wasmachines gebruiken bewustmaken van hoe ze dit verstandig kunnen doen
Beheer van wasgoed
19 Een maatregel voorstellen om de hoeveelheid te wassen badlinnen te verminderen
Maatregelen voor sortering, recycling en vermindering van afval
20 Monitoren van gemeentelijk milieubeleid met betrekking tot afvalsorteersystemen
21 Ten minste één maatregel voor afvalvermindering implementeren
Apparatuur en onderhouds - en publicatieproducten
22 De voorkeur geven aan energiezuinige elektrische apparaten bij nieuwe aankopen
23 De voorkeur geven aan het gebruik van eco-gecertificeerde schoonmaakproducten
24 De voorkeur geven aan de aankoop van kantoorbenodigdheden met een ecolabel of uit de sociale en solidaire economie
25 Personeel aanmoedigen om afdrukken op papier te beperken
Voeding
26 De voorkeur geven aan lokale producten van Franse productie in ons ontbijtmenu
27 Biologische en fairtrade producten opnemen in ons ontbijtaanbod
28 Ons ontbijtaanbod uitbreiden met ten minste één vegetarische en/of veganistische optie
29 Klanten bewuster maken van voedselverspilling
30 Het gebruik van losse verpakkingen op ontbijtbuffetten beperken